Πέμπτη

Αποκαλυψη ΣΟΚ!!!!Τα 300 ΕΥΡΩ για να φιλοξενησετε Ισλαμιστες ειναι παραδακι του ανθελληνα ΣΟΡΟΣ!!!!




«Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι» είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η πρόρρηση του αυτή για άλλη μια φορά βρίσκει την επιβεβαίωσή της αφού προσωρινή στεγη επιχειρεί να βρει το δίκτυο «αλληλεγγύη SolidarityNow» (με χορηγό τον Τ.Σόρος) και εκτελεστες γνωστα ονοματα δοσιλογων με την υποστήριξη της «Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ξένα κέντρα εξουσίας μόνιμου εποικισμού της χώρας και αντικατάστασης των Ελλήνων με άλλους «Έλληνες».


Επιβεβαιώνεται όμως και ο Άγιος Πατροκοσμάς που έβλεπε από τότε τα χιλιάδες δεινά που θα περίμεναν τον Ελληνισμό αμέσως μετά την εκδίωξη των Τούρκων από (μέρος) των Ιερών εδαφών του. Το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά, προβλέπει τη συγκατοίκηση με πρόσφυγες αντί ενός… επιδόματος μέχρι 300 ευρώ για τα έξοδα των φιλοξενούμενων. Δεν πρόκειται για μίσθωση σπιτιών, ούτε για παραχώρηση οικιών αλλά για πολίτες που θα αμοίξουν τα νοικοκυριά τους για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από μερικές ημέρες έως -το ανώτερο- δύο μήνες.
Ήδη 40 με 50 οικογένειες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά υπόβαθρα. Οι οργανώσεις αυτές παρέχουν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες ένα οικονομικό βοήθημα για τα έξοδα που θα κάνουν που μπορεί να φθάσει για μια τετραμελή οικογένεια τα 300 ευρώ το μήνα.
 Παράλληλα, παρέχονται στους πρόσφυγες κουπόνια για αγορά τροφίμων και άλλων προϊόντων που θα χρειαστεί, η αξία των οποίων μπορεί να φθάσει τα 250 ευρώ για δύο άτομα ή 150 ευρώ για ένα άτομο. «Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος της στέγασης και διαβίωσης των συνανθρώπων μας που αιτούνται άσυλο με σκοπό τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Σορο και  υποβοηθειτε απο την Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα η οποια απλα θα επιλεγει τα ατομα , ευάλωτες ομάδες που τα τελευταία χρόνια ζουν και μετακινούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, θα φιλοξενούνται σε σπίτια στην Ελλάδα», αναφέρει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». «Στο αλληλλεγγύη-SolidarityNow, πιστεύουμε ότι εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες σε μετακινούμενους πληθυσμούς, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη με την οποία είναι δυνατό να ξεπεραστεί οποιαδήποτε μορφής κρίσης: ανθρωπιστική, πνευματική, οικονομική, πολιτική». «Οι νέες εξελίξεις αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πληθυσμών γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πίστη μας στο ανθρωπιστικό ιδεώδες που μέχρι στιγμής έχουμε επιδείξει ως χώρα. Γι’ αυτό “ποντάρουμε” στο στοίχημα της φιλοξενίας ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην πράξη», σημειώνει η Έλλη Ξένου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». «Σε αυτή τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ότι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι φιλοξενούντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχουμε στα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της φιλοξενίας και της συγκατοίκησης θα υποστηρίζονται και θα καθοδηγούνται από εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων».

Όταν οι χώρες των Βαλκανίων με την υποστήριξη των χωρών της ΕΕ αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους ήταν σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα για ένα μη προσδιορίσιμο χρονικό διάστημα. Μέχρι αυτή την στιγμή ο ελληνικός λαός δεν έχει υποστεί κάποια άμεση συνέπεια που να του έχει γίνει αντιληπτή διότι θεωρεί ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σουνιτικού μουσουλμανικού θρησκεύματος, θα φύγουν με κάποιον τρόπο σε λίγους μήνες. Όμως δεν είναι έτσι. Εννιά στους δέκα πρόσφυγες θέλουν πλέον να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο «δρόμος» για την Γερμανία έκλεισε οριστικά όπως και για την υπόλοιπη ΕΕ. Η τακτική των προσφύγων και αλλά και των λαθρομεταναστών που φτάνουν στα νησιά μετά τις 20 Μαρτίου οπότε και υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας άλλαξε και πλέον 9 στους 10 καταθέτουν αίτηση ασύλου με την ελπίδα να παραμείνουν τουλάχιστον στη χώρα μας. Και γιατί να μην το θέλουν; Δωρεάν σίτιση,στέγαση και περίθαλψη έχουν Το σαθρό στην όλη Ιστορία είναι πως οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα να λάβει και άλλα σκληρά και ελεεινά μέτρα κατά του λαού της και την ίδια στιγμή να περιθάλψει,σιτίσει,στεγάσει χιλιάδες ανθρώπων. Η ευρωπαϊκή υποκρισία έχει ξεσκεπαστεί σε όλο της το «μεγαλείο». Eτοιμάζονται νέοι φόροι στα καύσιμα, στον φόρο εισοδήματος, ακόμα και στο ίντερνετ. Ίσως ο στόχος να είναι να αναγκάσουν τον γηγενή Έλληνα να το πάρει απόφαση να πάει στην… Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι και ανοίξει χώρο για τους αλλοδαπούς που θα γίνουν οι καινούριοι «Έλληνες».

Για να δουμε ομως μερικα στοιχεια που αποδεικνυουν την μεγαλη συνομωσια  που εχει στηθει εις βαρος του λαου μας!!!!!!

Διαβαζουμε λοιπον απο την Ιστοσελιδα  SolidarityNow ποιοι ειναι στο Δ Συμβουλιο και ποιοι ειναι αυτοι που εχουν αναλαβει να εκτελεσουν σαν νεοδοσιλογοι το σχεδιο του Σορος στην Ελλαδα!!!
http://www.solidaritynow.org/solidarity-now-gr/board-gr.html


ΟΡΑΜΑ
Το SolidarityNow ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Open Society Foundations (OSF) G Soros, με στόχο να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της αρνητικής κρίσης που η ελληνική κοινωνία διέρχεται. Στο SolidarityNow πιστεύουμε ότι για να πετύχει την εξοδο από την κρίση, η Ευρώπη πρέπει να επαναδιεκδικήσει το όραμά της για μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη.!!!!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος Χρήστος Ροζάκης, Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμιος Βιδάλης, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Αρίστος Δοξιάδης, Εταίρος, OpenFund Τζένη Καβουνίδη, Ερευνήτρια, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μέλος ΔΣ της ActionAid Πάνος Μαρινόπουλος, Επιχειρηματίας, Ιδρυτής Κοινωνικών Παντοπωλείων Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Καλυψώ Νομικού, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A. Άννα Τριανταφυλλίδου, Καθηγήτρια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, Φλωρεντία, Ιταλία

Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν το σπίτι τους θα λαμβάνουν συμβολική οικονομική ενίσχυση (για παράδειγμα το ποσό της τάξης των 300 ευρώ για τετραμελή οικογένεια για διάστημα ενός μήνα), προκειμένου να καλύψουν τις βασικές καθημερινές δαπάνες που προκύπτουν από τη συγκατοίκηση. Επίσης, οι επισιτιστικές ανάγκες των ατόμων που θα φιλοξενηθούν δεν θα επιβαρύνουν το νοικοκυριό καθώς θα καλύπτονται σε μηνιαία βάση με κουπόνια τροφίμων.Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο mail filoxenia@solidaritynow.org και στα τηλέφωνα 2106772500 (για Αθήνα) και 6973209077 (μόνο για Θεσσαλονίκη).

Ολα αυτα αποκαλυπτουν πως οι εν Ελλαδι δοσιλογοι κια διαπλεκομενοι του ΣΟΡΟΣ υλοποιουν τα υπουλα σχεδια της Παγκοσμιωποιησης.Ας δουμε ομως μερικους απο αυτους.


Στέλιος Ζαββός

 http://www.capital.gr/forum/thread/2198597






Ο ελληνικός "σύνδεσμος" του Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα

Όταν στο γάμο σου  κουμπάροι είναι δυο μέλη της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου που καταρτίζει κάθε χρόνο το «Forbes» και καλεσμένοι πρώην πρωθυπουργοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της οικονομικής ζωής του τόπου, τότε σίγουρα κάτι κάνεις σωστά.
Του Νίκου Χρυσικόπουλου
Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Στέλιου Ζαββού έγινε γνωστό ως εκείνο του μεσολαβητή για τη συνάντηση του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, ο Έλληνας οικονομολόγος, διεθνής επενδυτής και ενεργό μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι,

  


θεωρείται και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ως άνθρωπος δύσκολων αποστολών, λειτουργώντας συχνά ως «σύνδεσμος» μεταξύ διαφορετικών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον δαιμόνιο financier κάνουν λόγο για μια προσωπική ατζέντα που περιλαμβάνει ορισμένους από τους ισχυρότερους ανθρώπους στα σημαντικότερα κέντρα αποφάσεων. Ο -μεταξύ άλλων- πρόεδρος του Harvard Business School Club of Greece διοργανώνει συχνά δείπνα εργασίας και εκδηλώσεις με διεθνές ενδιαφέρον.

Πρόσφατα σε ανάλογη εκδήλωση στο Μανχάταν συζητήθηκε το θέμα της ραγδαίας οικονομικής και πολιτικής ανέλιξης της Κίνας στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών του 21ου αιώνα. Συνδαιτυμόνες ήταν, μεταξύ άλλων, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Τζέφρι Σακς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Αι Μπαοντόνγκ, τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη του διεθνούς χρηματοοικονομικού κλάδου.

Σε άλλες περιπτώσεις τα events του Σ. Ζαββού τίμησαν με την παρουσία τους νομπελίστες οικονομολόγοι, όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο Νουριέλ Ρουμπινί αλλά και ο γνωστός επενδυτής Τζον Πόλσον. Το όνομα του τελευταίου είχε γίνει ουκ ολίγες φορές πρωτοσέλιδο στον ελληνικό Τύπο, έπειτα από την αποκάλυψη των «Financial Times» για τη συμμετοχή του μαζί με την Goldman Sachs πέρυσι τον Ιανουάριο στο διαβόητο «δείπνο των κερδοσκόπων» που επί μήνες σόρταραν το ευρώ, τζογάροντας συγχρόνως πάνω στα ασφάλιστρα κίνδυνου του ελληνικού χρέους (CDS). Λεπτομέρεια με σημασία: Λίγο καιρό αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, ένα άλλο δείπνο στο ξενοδοχείο Plaza Athenee» στο Upper East Side του Μανχάταν έφερε στο ίδιο τραπέζι τον Τζον Πόλσον με τον Τζορτζ Σόρος...

Πάντως, η πρόσφατη εκδήλωση  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με ομιλητή τον Τζορτζ Σόρος προκάλεσε αίσθηση και για ακόμα έναν λόγο. Το παρασκήνιο θέλει τον μεγαλοεπενδυτή (με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 14,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το «Forbes») να βρίσκεται την ίδια ημέρα στην Τουρκία για τις εργασίες του συνεδρίου της οργάνωσης International Crisis Group.

Η πρόσκληση, ωστόσο, από τον κουμπάρο του, Στ. Ζαββό, και η υπόσχεση ενός ραντεβού με τον πρωθυπουργό έβαλαν τον μεγαλοεπενδυτή στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Αθήνα. Οι φήμες θέλουν να μην είναι η πρώτη φορά που Σόρος και Γ. Παπανδρέου συναντώνται σε ελληνικό έδαφος, με τον πρωθυπουργό να έχει επισκεφθεί συχνά την οικία Ζαββού, σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας...

Ο Έλληνας οικονομολόγος και ενεργό μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι θεωρείται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού άνθρωπος δύσκολων αποστολών.

«Κωδικός Αντίπαρος»

Πώς, όμως, ένας Έλληνας με σπουδές στην Αμερική και απόφοιτος εν έτει 1982 του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του Harvard κάνει «κουμπαριά» με έναν από τους διασημότερους επενδυτές στον κόσμο, γνωστό ως τον «κερδοσκόπο που γονάτισε την Τράπεζα της Αγγλίας»; Ο μύθος θέλει ως συνεκτικό δεσμό την... Αντίπαρο.

Εκεί ο Ελληνοαμερικανός εφοπλιστής Πέτρος Παππάς (ιδιοκτήτης της Oceanbulk και εκ των μετόχων -μέχρι νεοτέρας- της ΠΑΕ ΑΕΚ) είχε πραγματοποιήσει μια σημαντική οικιστική επένδυση, η οποία προσέλκυσε αγοραστές ακόμα και από το Χόλιγουντ.

Μέσω ενός Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού, ο οποίος, τελικά, απέκτησε σπίτι στο νησί από τον εφοπλιστή (αργότερα ήρθε και ο... Τομ Χανκς), ο Ζαββός, στενός φίλος του Π. Παππά (ο τελευταίος, μάλιστα, μετέχει και στο δ.σ. της Zeus, της εταιρείας του Στ. Ζαββού), ήρθε σε επαφή με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή. Και, επειδή ο κόσμος είναι μικρός, ακόμα ένας πρώην συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος, ο Μίλτος Καμπουρίδης της Dolphin Capital, βρέθηκε να έχει συγγενικούς δεσμούς (η αδελφή του, Κάλια, είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μπακογιάννη) με τις οικογένειες Μπακογιάννη και Μητσοτάκη, με τις οποίες ο Στέλιος Ζαββός διατηρεί στενές σχέσεις.

Στον γάμο του, άλλωστε, τον Μάιο του 2006, με τη Σοφία Δοξιάδη, κόρη του γνωστού αρχιτέκτονα, με κουμπάρους τον Στ. Χατζηιωάννου και τον Τζ. Σόρος, επίτιμοι καλεσμένοι ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και πρώτης γραμμής πολιτικοί, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Με τη δύναμη του Δία

Κινούμενος μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, τα τελευταία χρόνια ο Στέλιος Ζαββός αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Zeus Capital Partners.

Μια από τις επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί αφορά οικιστικά συγκροτήματα στη Ρουμανία, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ο Έλληνας οικονομολόγος έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές και τη Βουλγαρία, προς διερεύνηση των εκεί επενδυτικών συνθηκών. Η δραστηριοποίηση του financier στον χρηματοοικονομικό τομέα χρονολογείται από την εποχή της οργάνωσης και σύστασης της εμπορικής τράπεζας Interbank of New York, η οποία το 2004 πουλήθηκε στη Marathon Bank, συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς. Νωρίτερα είχε διατελέσει στέλεχος της Citibank και Johnson & Johnson, ενώ αργότερα προχώρησε στην ίδρυση της επενδυτικής εταιρείας στον τομέα των ακινήτων Continental American Capital.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 16ης Απριλίου
_______________________________________________________________________________
 ==================================================================
H Zeus Capital Partners
και τα ελληνικά ΜΜΕ
lhttp://anasigrotisi.blogspot.com/2013/01/zeus-cp.html



Στις συναντήσεις που έκαναν οι συντάκτες της «Ε» το προηγούμενο διάστημα με το νέο μέτοχο της ΧΚΤ κ. Χάρη Οικονομόπουλο, είχαν την χαρά να συστήνονται και με το στενό συνεργάτη του κ. Χριστόφορο Στράτο.


Ο κ. Στράτος εμφανίζεται ως infrastructure consultant στην εταιρεία Zeus Capital Partners, όπου γενικός διευθυντής είναι ο κ. Στέλιος Ζαββός (φωτό). Στην εταιρεία μετέχουν πάμπλουτοι εφοπλιστές, όπως οι κ.κ. Πέτρος Παππάς (γνωστός από την ανάμειξή του στα διοικητικά της ΑΕΚ), Νικ. Τσάκος κ.α.

Στο βιογραφικό του κ. Στράτου αναφέρεται ότι έχει 20ετή εμπειρία σε κάθε λογής ιδιωτικοποίηση, όπως ενέργεια, μεταφορές, πρώτες ύλες, φυσικές πηγές κ.α. Είναι, λέει, συνιδρυτής στο Santander Infrastructure Capital Management, ένα fund που διαχειρίζεται πάνω από 500 εκατ. ευρώ και που στόχο έχει τη συμμετοχή του σε εξαγορές «υποδομών» σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα έχει το βιογραφικό του κ. Στράτου, αλλά ας σταθούμε σε αυτά επί του παρόντος, τα οποία αποκτούν ιδιαίτερη αξία από τη στιγμή που ξέρουμε ότι η Ελλάδα πρόκειται να βγάλει στο σφυρί ένα κάρο «φιλέτα» του Δημοσίου το προσεχές διάστημα.

Ας δούμε τώρα τι εστί Στέλιος Ζαββός και πώς έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη, έναν άλλο συνεργάτη του κ. Οικονομόπουλου σε αρκετές εταιρείες.

Το κοινό αυτό ακούει στο όνομα Τζορτζ Σόρος: ο κ. Καμπουρίδης αναφέρει στο βιογραφικό του ότι εργαζόταν για εταιρείες real estate του μεγαλοεπενδυτή Σόρος και δήλωνε στο Bloomberg ότι οι Έλληνες «έχουν λάθος αντίληψη για την ιδιοκτησία, λες και η γη που θα πουληθεί θα μεταφερθεί σε άλλη χώρα» και άλλα τέτοια όμορφα.

Ο κ. Στέλιος Ζαββός, από την άλλη, ήταν αυτός που είχε κανονίσει το ραντεβού του Σόρος με τον ΓΑΠ, όταν ο Σόρος ενθουσιάστηκε από την είδηση ότι η Ελλάδα προτίθεται να πουλήσει ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ. Ο Σόρος είναι και κουμπάρος με τον Ζαββό, αφού τον είχε παντρέψει το 2006…

Ο δε ΓΑΠ έκανε πριν λίγες μέρες και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην οικία Ζαββού. Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν είχε κάνει το 2009 με τον ίδιο. Α, να μην ξεχάσω, ο Ζαββός είναι και πρόεδρος στο ελληνικό club του Harvard…

Να επισημάνουμε ότι ο κ. Ζαββός τα πάει καλά και με αυτή την κυβέρνηση: ήταν ένας από τους δώδεκα επιχειρηματίες που συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και την Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης που έκανε η γερμανίδα καγκελάριος πριν λίγους μήνες στην Αθήνα…

Τέλος, για να γυρίσουμε στο στενό συνεργάτη του κ. Οικονομόπουλου, τον Χριστόφορο Στράτο, που εμπλέκεται στα της επανέκδοσης της «Ε», προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς ένας επαγγελματίας του βεληνεκούς του που έχει διαχειριστεί δις. ευρώ και έχει συμβουλεύσει ακόμη και κυβερνήσεις (όπως το Καζακστάν για τα πετρέλαιά του και το αέριό του, κλείνοντας deal 20 δις. δολαρίων), να αποφασίζει σε αυτή τη φάση της ζωής του, μόλις στα 48, να ασχοληθεί και με τον κλάδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, που κατά γενική ομολογία, βυθίζεται.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
==========================================================
http://www.tribune.gr/politics/news/article/27549/perierga-pechnidia-ntopias-oligarchias-ethnomideniston-ke-tz-soros-sti-thraki.html

Περίεργα παιχνίδια ντόπιας ολιγαρχίας, εθνομηδενιστών και Τζ. Σόρος στη Θράκη

Περίεργα παιχνίδια ντόπιας ολιγαρχίας, εθνομηδενιστών και Τζ. Σόρος στη Θράκη




Πολλά και επικίνδυνα τα παιγνίδια που παίζονται εκεί, με τον δισεκατομμυριούχο πανταχού παρόντα… – Η Αθήνα κοιμάται μόνιμα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή κατευθύνει τα πάντα και ουσιαστικά κυβερνάει
Δεκάδες τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για Προγράμματα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων και τα χειρίστηκε η γνωστή παρέα Φραγκουδάκη – Δραγώνα, με τη Ρεπούση, για τα οποία ποτέ δεν δόθηκε λογαριασμός πού πήγαν
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
Στη Θράκη το καζάνι βράζει…
Η διαχρονική απουσία ενιαίας εθνικής στρατηγικής στην κρίσιμη και καυτή περιοχή της Θράκης έχει αφήσει ανοικτές πόρτες για το τουρκικό προξενείο, που προσπαθεί να αλώσει ό,τι μπορεί, ενώ δεν περνάει μήνας που να μην κάνουν περατζάδα από εκεί τούρκοι υπουργοί…
Υπάρχει όμως… ενδιαφέρον και από άλλα συμφέροντα, που με τον μανδύα των επενδύσεων επιδιώκουν να αποκτήσουν επιρροή και να προσεταιριστούν περίεργα ελληνικά ιδρύματα και γνωστές προσωπικότητες, με στόχο την προώθηση επεκτατικών βλέψεων…
Κάθε άλλο παρά τυχαία κινείται στην περιοχή -όχι μόνο τώρα, η εμπλοκή του πάει χρόνια πίσω- ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που έχει τη «δυνατότητα» να μαζεύει γύρω του επωνύμους από όλους τους χώρους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη διεκπεραίωση «κάποιων θεμάτων»… Και είναι πολύ γνωστές οι απόπειρες που έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη και για την αλλοίωση της Ιστορίας των Βαλκανίων, με την πρόταση για το ξαναγράψιμό της. Είχε μάλιστα χρηματοδοτήσει το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, του Κώστα Καρρά (συντονιστή του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για την έκδοση των σχετικών βιβλίων και τη διανομή τους στα σχολεία. Ευτυχώς, όμως, τότε ήταν υπουργός Παιδείας ο Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος δεν το επέτρεψε.
Ο Τζορτζ Σόρος δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με τα Σκόπια και τον αγώνα που κάνει για να ονομαστούν «Μακεδονία» αλλά και τις βλέψεις του στην ευρύτερη περιοχή, όπου περιλαμβάνεται και η Θράκη. Και τώρα έχει ξανααπλώσει τα… δίχτυα του.
Συνδαιτυμόνες αυτού του «φίλου» -ο οποίος επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά και μετά μπαινόβγαινε στο Μαξίμου για να μας βρει λεφτά, με το αζημίωτο βέβαια, από τις αγορές, που στην ουσία και αυτός δανείζει, και να αποφύγουμε την οικονομική κατάρρευση, πλην όμως, απ’ ό,τι έχει γραφτεί, την κοπάνησε…- ήταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη «Μεγάλη Βρετανία» υπουργοί, βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, μέλη του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ. Συνολικά, γύρω στα 60 άτομα.
Το δείπνο το είχε οργανώσει ο κουμπάρος του Σόρος Στέλιος Ζαββός, που έχει προσβάσεις σε μεγάλα επενδυτικά funds και στα μεγαλύτερα «σπίτια» του κόσμου, ενώ ο ίδιος έχει το Zeus Capital Partners. Μεταξύ αυτών που καταφέραμε να εντοπίσουμε ήταν οι υπουργοί Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Παναγιωτόπουλος, Μηταράκης, Κεδίκογλου, από το ΠΑΣΟΚ οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης, Φ. Σαχινίδης και ο Π. Ευθυμίου, η Επίτροπος στην ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, οι εφοπλιστές Τσάκος, Ευγενίδης και Προκοπίου, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς, ο καθηγητής Χρ. Ροζάκης, η Αντιγόνη Λυμπεράκη και η ανταποκρίτρια των «Financial Times» στην Αθήνα Κέριν Χόουπ. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπήρχε… ίχνος από βουλευτές και πολιτικούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Αναζητώντας τον σκοπό του δείπνου, μάθαμε ότι ο κ. Σόρος θέλει να… ελέγχει τα «τεκταινόμενα» και να έχει πλήρη γνώση των φιλελεύθερων απόψεων… Πολύ περισσότερο τώρα, που εν όψει εκλογών και με την αναταραχή που ξέσπασε στην Ξάνθη, πολλά θα κριθούν…
Ο ρόλος του προξενείου
Πολύ σημαντική ήταν η προσφορά στη χώρα της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν απαίτηση των τοπικών στελεχών στην Ξάνθη, ύστερα από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου. Κατάλαβε και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ποιος είναι ο ρόλος του προξενείου, με τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μην αντιδρούν, να κλείνουν τα μάτια στις αντεθνικές παρεμβάσεις του και στους εκβιασμούς που ασκεί για να αποδεχθούν οι Ρομά και οι Πομάκοι ότι αποτελούν ενιαία μειονότητα με την αποκαλούμενη «τουρκική».
Η Σαμπιχά, σε όλα τα διεθνή φόρουμ που έχει μετάσχει, έχει δηλώσει ότι «εγώ είμαι Ρομά, είμαι Ελληνίδα, δεν χρειαζόμαστε άλλα τζαμιά, χρειαζόμαστε σχολεία και νοσοκομεία», και αυτό χαλάει τα σχέδια του τουρκικού προξενείου.
Την υποψηφιότητά της είχαν προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο επί τέσσερα χρόνια διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, του υπουργείου Εξωτερικών, και στη συνέχεια πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη κ. Μπορνόβας και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κ. Γ. Αϋφαντής.
Ο σύλλογος των Ρομά «Ελπίδα», στον οποίο πρόεδρος είναι η Σαμπιχά, είχε ενισχυθεί οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και αυτό λέει πάρα πολλά, είναι αναγνώριση του έργου που έχει προσφέρει στη φυλή της.
Μετά την περιπέτεια που πέρασε και τη στοχοποίησή της από το προξενείο και τους εγκάθετούς του, είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί κάθε είδους επιθέσεις, γι’ αυτό και οι τοπικές Αρχές θα πρέπει να την προστατεύσουν, ώστε να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στους θύλακες του προξενείου.
Συσπείρωση γύρω από το DEB
Στις ευρωεκλογές η γραμμή του προξενείου είναι να συσπειρωθεί όλη η μειονότητα στο τουρκόφωνο κόμμα, το παλιό του Σαδίκ στη Ροδόπη, ώστε να καταγραφεί ενιαία και να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, με επιδίωξη στις επόμενες εθνικές εκλογές και οι τρεις βουλευτές να είναι μειονοτικοί. Ο μόνος που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τους είχε ξεφύγει ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ οι άλλοι δύο είναι μουσουλμάνοι.
Το επόμενο βήμα θα γίνει στη Ρόδο, όπου σχεδιάζεται να κατεβάσει συνδυασμό το DEB!

Πακτωλός εκατομμυρίων στον βρόντο…
Στη Θράκη κάποιες καθηγήτριες πανεπιστημιακού επιπέδου εκμεταλλεύτηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα για την εν λόγω ακριτική περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά τελικά έπαιξαν συνειδητά το παιγνίδι του προξενείου. Το δίδυμο Φραγκουδάκη – Δραγώνα πήρε δεκάδες εκατομμύρια για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμονοπαίδων, αλλά δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ένας απολογισμός για το έργο, πόσα χρήματα πληρώθηκαν και σε ποιους σε σχέση με αυτά που πήραν από το Δημόσιο Ταμείο.
Αυτά, και έπεται συνέχεια…
==========================================================================

Οι περίεργες συμπτώσεις και σχέσεις της Third Point




 














Third point περίεργες συμπτώσεις σχέσεις
Από την κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα το περασμένο φθινόπωρο μέχρι τη διεκδίκηση των μεγαλύτερων «φιλέτων» των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, ο Daniel Loeb, διαχειριστής του αμερικανικών συμφερόντων hedge fund Third Point, έχει εισβάλει σαν κομήτης στην οικονομική ζωή της χώρας. Και διεκδικεί πλέον την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ,
 ενώ συμμετέχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς και άλλων ακινήτων που θα πωληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ. Τον 51χρονο «καρχαρία» των αγορών κ. Loeb τον γνώρισαν στη χώρα μας όταν ανακοίνωσε ότι έβγαλε κέρδος 500 εκατομμυρίων δολαρίων από τη διαδικασία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων τον περασμένο Δεκέμβριο. Αγόρασε στα 17 σεντς, πούλησε στα 33, και έβγαλε 500 εκατ.
Αυτό ακριβώς το κέρδος, που προήλθε καθώς ο κ. Loeb αγόρασε ελληνικά ομόλογα κατά μέσο όρο στα 17 σεντς από τα μέσα της περσινής χρονιάς μέχρι το φθινόπωρο, περίπου την ίδια περίοδο που και ο άλλος μεγαλοκαρχαρίας των αγορών Τζορτζ Σόρος δήλωνε ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί εκ νέου το ελληνικό χρέος και ότι η χώρα έχει προοπτικές, είναι η βάση των κεφαλαίων που σκοπεύει σήμερα να επενδύσει στη χώρα μας το hedge fund Third Point. Με λίγα λόγια, κέρδισε από την Ελλάδα και τώρα ρίχνει τα λεφτά στα «φιλέτα» της. Βεβαίως, ο κ. Loeb έχει συμμαχήσει και με άλλους κεφαλαιούχους, Έλληνες και ξένους, στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα σε μια αγορά όπου η ρευστότητα είναι περιορισμένη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μετά την επιτυχημένη κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα ανακοίνωσε επισήμως ότι η Third Point δημιουργεί ένα νέο fund ειδικά για επενδύσεις στην Ελλάδα, το Third Point  

Hellenic Recovery Fund.
Δεν θα πουλήσει το hedge fund τις μετοχές του
ΟΠΑΠ

 Βεβαίως, η ισχύς του hedge fund Third Point είναι δεδομένη, μια και στο γκρουπ βρίσκονται υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 11,5 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί ερωτήματα ως προς τη συμμετοχή του συγκεκριμένου fund είναι ότι δεν συνηθίζει να «τρέχει» τις εταιρείες στις οποίες αποκτά συμμετοχή, τουλάχιστον όχι επί μακρόν και αφού βέβαια έχει συμβάλει στην αναδιάρθρωσή τους, ενώ η επενδυτική του στρατηγική διέπεται από την εξασφάλιση απόδοσης και έξοδο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την επένδυση. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα αν το hedge fund προτίθεται να διατηρήσει τις μετοχές που θα αποκτήσει ή να τις ρευστοποιήσει μετά την παρέλευση ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Και σε ποιον θα πουλήσει;
 
Το ταξίδι Κόκκαλη στις ΗΠΑ και οι επαφές

Γύρω, όμως, από τη συμμετοχή του Third Point του κ. Loeb στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ
ανοίγονται διάφορες «διαδρομές» που αποκαλύπτουν πολύ ενδιαφέρουσες σχέσεις και συμπτώσεις. Και θα ξεκινήσουμε από τη φήμη που έπαιξε πολύ έντονα στην ελληνική αγορά, περί ενδεχόμενης εμπλοκής του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη με την προσφορά του Third Point, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Intarlot δεν συμμετείχε τελικά στον διαγωνισμό. Υπάρχουν πλευρές που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα που υποστηρίζουν ότι ο κ. Κόκκαλης γνωρίζει αρκετά καλά τον κ. Loeb και ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, στρατηγείο του γκρουπ Third Point, είχε πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις για τον σκοπό αυτό. Ο ρόλος της Axia Ventures
Ας πάμε, όμως, λίγο παρακάτω, καθώς το κουβάρι των σχέσεων που ξετυλίγεται γύρω από την Third Point έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Κατά την εξασφάλιση του κερδοσκοπικού κέρδους των 500 εκατ. δολαρίων, που αποτέλεσαν και την «παρθενική» και τεράστια κερδοσκοπία του κ. Loeb σε σχέση με την Ελλάδα, σύμβουλος του hedge fund στην επενδυτική του αυτή πρωτοβουλία, όπως και στο «φόρτωμα» των ομολόγων στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων κατά το buy back, υπήρξε η κυπριακή εταιρεία συμβούλων Axia Ventures. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που είχε προσληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο τέλος του 2011 ως αποκλειστικός σύμβουλος στρατηγικής, και βέβαια γνώριζε πολύ καλά εκ των έσω όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει από το Ταμείο για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και φυσικά και τον ίδιο τον
.
Το συνεταιριλίκι με Καμπουρίδη και ο Χρ. Πισσαρίδης

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Axia Ventures, που συνδέεται στενά με τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη της Dolphin Capital, ήταν ο σύμβουλος για την εξαγορά μετοχών αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ της Dolphin Capital, μέσω της αγοράς ΑΙΜ του Λονδίνου, από το hedge fund Third Point του Daniel Loeb. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα η Αxia Ventures είχε προσλάβει στο Διοικητικό της Συμβούλιο τον οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, σημερινό πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου. Μέσω της εξαγοράς αυτής η Third Point LLC εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο μέτοχο της Dolphin Capital του κ. Καμπουρίδη, με ποσοστό 20,18%.
 
Θέλει τον Αστέρα και άλλα ακίνητα του Δημοσίου
 
Με τον συνέταιρό του κ. Καμπουρίδη, ο Daniel Loeb εμφανίστηκε να διεκδικεί τουλάχιστον στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ενώ ισχυρίζεται πως ενδιαφέρεται και για άλλα ακίνητα που θα βγουν προς πώληση από το Ελληνικό Δημόσιο. Άλλωστε, και η Dolphin Capital των Καμπουρίδη και (πλέον) Third Point έχει προσανατολισμό τις επενδύσεις στο real estate και κυρίως σε ξενοδοχεία και τουριστική οικιστική ανάπτυξη. Ο κ. Καμπουρίδης, ωστόσο, έχει και μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα σχέση με τον χώρο των hedge funds. Και δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση Paulson με τον οποίο επίσης είχε στενές σχέσεις και ο οποίος κερδοσκόπησε προηγουμένως, κατά τη φθίνουσα πορεία των ελληνικών ομολόγων, αλλά κυρίως στον Τζορτζ Σόρος.
Οι σχέσεις Καμπουρίδη – Σόρος και οι συμπτώσεις

Με τον Σόρος ο κ. Καμπουρίδης, που έχει κάνει πέρασμα και από την Goldman Sachs με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς, συνεργάστηκε στενά επί σειρά ετών ιδρύοντας μάλιστα από κοινού μαζί του μία εταιρεία επενδύσεων στα ακίνητα, καθώς ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής είχε αναθέσει στον κ. Καμπουρίδη μέσω της Soros Real Estate Partners και μετέπειτα την Hellenic Land την ανάπτυξη του real estate στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2011 ο μεγαλοκαρχαρίας των αγορών συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συζητώντας μαζί του την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου αλλά και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το ραντεβού είχε κλείσει ο επιχειρηματίας Στέλιος Ζαββός, στενός συνεργάτης των μεγαλύτερων διαχειριστών hedge funds. Ήταν η ίδια περίπου περίοδος που ο Μίλτος Καμπουρίδης αρθρογραφούσε μέσω Bloomberg για την αναγκαιότητα να πωληθεί η περιουσία του Δημοσίου τονίζοντας ότι «Οι Έλληνες πρέπει να σπάσουν τα ταμπού στα θέματα ιδιοκτησίας, αν θέλουν τους ξένους επενδυτές».
Οι καρχαρίες των αγορών οσμίστηκαν κέρδη στην Ελλάδα
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, λοιπόν, οι σχέσεις, οι συμπτώσεις γνωριμιών και συνεργασιών και οι «διαδρομές» στην υπόθεση της αξιοποίησης και απόκτησης των κορυφαίων «φιλέτων» του Ελληνικού Δημοσίου. Και σε όλες αυτές τις διαδρομές πρωταγωνιστούν, πέραν των εγχώριων νταραβεριτζίδων και επιχειρηματιών, οι μεγαλύτεροι διαχειριστές hedge funds. Οι οποίοι έχουν στο πρόσφατο παρελθόν κερδίσει μυθικά ποσά από την ελληνική κρίση και στοχεύουν τώρα να κερδίσουν πολύ περισσότερα από την ανάκαμψη της χώρας αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις έστω και σε τιμές χαμηλές σε σχέση με την προ ετών αξία και αποτίμηση των ίδιων περιουσιακών στοιχείων.

 Ο Μγαλος Λομπιστας






O μεγάλος Λομπίστας του Harvard






ZAVVOS 900 EPI 600


Στο πρώτο πλάνο των… παρασκηνιακών επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης αλλά και ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο Έλληνας επενδυτής Στέλιος Ζαβός. Ο στενός φίλος του Τζωρτζ Σόρος και άριστα δικτυωμένος με την διεθνή επενδυτική κοινότητα Στέλιος Ζαβός φέρεται να βρίσκεται πίσω από αλλεπάλληλες συναντήσεις και αποστολές που επισκέπτονται την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Όπως άλλωστε ήταν και παλιότερα, σχολιάζουν, παράγοντες της αγοράς με γνώση των επαφών του . Ως προφανή στόχο του μεγαλοεπενδυτή, οι ίδιες πηγές, καταδεικνύουν την έγκυρη και από πρώτο χέρι ενημέρωση για τις επερχόμενες εξελίξεις. Κάτι που βέβαια θα μπορούσε να σημάνει υπεραξίες εκατομμύριων με τις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις, προσθέτουν. Όμως ο ίδιος ειδικεύεται στα ακίνητα και έτσι τέτοιες φήμες δεν τον ακουμπούν.



Ο ισχυρός άνδρας της Zeus Capital Managers, όπως λέγεται το επενδυτικό του όχημα, ο Στέλιος Ζαβός κατονομάζεται για παράδειγμα ως ο εκ των ενδιάμεσων της  επίσκεψης Νουριέλ Ρουμπινί την Αθήνα στις αρχές Ιουνίου όποτε και συνάντησε (μεταξύ άλλων) τον  αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Δημήτρη Μάρδα  στο γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο   Ρουμπινί εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις  με τους εταίρους. Λίγα 24ωρα μετά πάντως ο πρόεδρος της Roubini Global Economics , σε συνέντευξη στην ιταλική  «Λα Ρεπούμπλικα», δήλωνε πως «η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων» ενώ στο blog του παρουσίαζε σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαβός συμμετείχε  και στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Ρουμπινί σε Έλληνες επιχειρηματίες.




Έτσι  ήταν  και εκ των συμμετεχόντων στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που διοργανώνεται στο Hilton προ ημερών. Μαζί του ήταν όλα τα «enfant»  της ελληνοαμερικανικής ομογένειας: Ο Τζον Κάλαμος της Calamos Investments, ο Τζον Κουντούνης  , της Mizuho Securities USA, ο Ντένις Μεχιέλ  της Four M Investments, ο  Ντιν Μετρόπουλος , της Metropoulos & Company. Μαζί τους έχουν προσκληθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και η πρόεδρος  της Εθνικής  Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και ο …

«Έτσι λειτουργεί ο Ζαβός» εξηγούν κύκλοι σε γνώση των κινήσεών του. Και θυμιζουν πως στο  διαμέρισμά του στην Βασιλίσσης Σοφίας έχουν φιλοξενηθεί ουκ ολίγοι κυβερνητικοί παράγοντες και άλλων κυβερνήσεων. Για παράδειγμα νωρίτερα φέτος φιλοξένησε ανθρώπους όπως οι κ.κ. Παπαδήμος, Χαρδούβελης, Δένδιας και Μαυραγάνης. Το ενδιαφέρον είναι πως όπως και ο Νουριέλ Ρουμπινι έτσι και πολλοί από τους συνδαιτυμόνες του αυτούς αλλά και ο ίδιος είναι όλοι απόφοιτοι του Harvard .  Ο Ζαβός εξάλλου είναι ο πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα. Ο επενδυτής άλλωστε διαθέτει Master πολιτικού μηχανικού από το Πολυτεχνείο Αθηνών και άλλο ένα Master από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard .Είναι, φαίνεται, αυτές οι δύο του ιδιότητες, του μηχανικού και του manager, που τον οδήγησαν στο real estate.




Ο Στέλιος Ζαβός είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners LP. Πρόκειται για ένα private equity που έχει ως πεδίο το real estate και ιδρύθηκε το 2007. Είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Continental American Capital, η οποία δραστηριοποιείται στον επενδυτικό και οικονομικό τομέα των ακινήτων. Θεωρείται εκ των πιο δραστήριων Ελλήνων εκπροσώπων των διεθνών αγορών και ορισμένες πηγές θέλουν να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο. Μάλιστα λέγεται πως  πρωτοστάτησε στην ιδέα αλλά και τη   σύσταση της εμπορικής τράπεζας Interbank of New York. Στα ακίνητα όπου και εστιάζει την δημόσια τουλάχιστον δραστηριότητά του έχει επεκταθεί προ τριετίας  στις ΗΠΑ μέσω της Zeus US Realty Services LLC ενώ παραμένει δραστήριος  και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Το top management της Zeus Capital Partners LP είναι άλλωστε έλληνες και τα γραφεία τους βρίσκονται στην οδό Αμερικής . 





sorros2


sorros 1


Ο Ζαβός έχει περάσει από μεγάλους οργανισμούς των αγορών, και μάλιστα από διευθυντικά πόστα, όπως της Citi-bank και της Johnson & Johnson.

Για όσους δεν εντυπωσιάζονται με τις διασυνδέσεις του αυτές, τότε αξίζει να σημειωθεί, πως λίγες μέρες μετά τις εκλογές τον Ιανουάριο, διοργάνωσε prive τραπέζι στη Νέα Υόρκη με περί τους 40 μεγαλοπαράγοντες των αγορών μεταξύ των οποίων ο εκ των βασικών μετόχων της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος , ο μεγαλομέτοχος της Alpha Bank, της  Πειραιώς και της ΕΥΔΑΠ, Τζον Πόλσον , στελέχη μεγάλων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με συμφέροντα στην ελληνική αγορά όπως ο Μπάιρον Γουίν της Blackstone και ο Λέον Μπλακ  της Apollo Fund και βέβαια ο  Τζωρτζ Σόρος. Η σχέση του με τον Σόρος είναι αντικείμενο συχνών αναφορών για το πρόσωπό του καθώς μεταξύ άλλων είναι και κουμπάρος του.
  

Ο Σόρος στην Θεσσαλονίκη



 


Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης

Μένουμε Θεσσαλονίκη


Κατά τα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια, συγκρουστήκαμε έντονα με τη διοίκηση και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την συνεργασία που πρόκειται να αναπτύξει ο Δήμος με το ίδρυμα «Solidarity Now», το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα-Ομπρέλα του Τζόρτζ Σόρος Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία. Η συνεργασία αφορά στην στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς το Ίδρυμα λειτουργεί ήδη Κέντρο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη.

Όπως έχουμε επαναλάβει ξανά, δεκάδες φορές, θεωρούμε ότι η εμπλοκή του διαβόητου κερδοσκόπου επιχειρηματία, αλλά και μέντορα της μη-κυβερνητικής συνιστώσας που συμπράττει αμερικανική ιμπεριαλιστική πολιτική μια πολύ αρνητική εξέλιξη, την οποία θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τα χρόνια που έρχονται. Στο τέλος της μικρής αυτής αναφοράς, θα βρείτε κείμενα που αναλύουν διεξοδικά τον ποιόν του Τζ. Σόρος καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν τα ιδρύματά του, κυρίως στα Βαλκάνια, την μετασοβιετική Ανατολική Ευρώπη, και την Ρωσία.

Βεβαίως, το ότι σπεύδει στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα… κομίζοντας «δώρα» δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει: Έτσι λειτουργούν αυτές οι «δουλειές» –εξ άλλου δεν θα είχε κανείς εμπιστοσύνη σ’ έναν άνθρωπο σαν το Τζ. Σόρος, αν έρχονταν και αναλάμβανε δράση εντός της ελληνικής «κοινωνίας των πολιτών» δίχως αυτήν την επίκληση της «φιλανθρωπίας», με την οποία πλασάρει την δράση του. Το ζήτημα, βεβαίως, είναι τι θα πληρώσουμε ως αντίτιμο…

Εξ άλλου, η αντιφατικότητα της πολιτικής που αναπτύσσει στην Ελλάδα ήδη μας προσιδιάζει για το τι μας μέλλει: Όπως έχουν γράψει εκτεταμένα οι Εφημερίδες Βήμα και Νέα, ο Τζ. Σόρος εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ (δηλαδή… η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, για να μην έχουμε και καμία αυταπάτη) αποτελεί την δέουσα λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Έχει αναφερθεί, εξ άλλου, ρητώς σε αυτό κατά την διάρκεια συνεδρίου στο Παρίσι, σε συνέδριο που μιλούσε και ο τότε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Βαρουφάκης. Επίσης, το Ινστιτούτο Levy του αμερικάνικου Κολλεγίου Μπαρτ, ίδρυμα το οποίο χρηματοδοτεί αφειδώς ο Τζ. Σόρος, είχαν εισηγηθεί κατά το πεντάμηνο που μας πέρασε στην ελληνική κυβέρνηση την στρατηγική του «διπλού νομίσματος» που παρουσιάζεται σήμερα ως το plan-B των Τσίπρα-Βαρουφάκη κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης που εν τέλει κατέληξε σε συμφωνία στις 13 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο Σόρος σπεύδει να αναμειχθεί στο εσωτερικό της χώρας φορώντας το προσωπείο της «αλληλεγγύης», ‘πουσάρει’ την ιδέα αλλαγής νομίσματος σε κυβερνητικό επίπεδο: Αλληλεγγύη και Χρεοκοπία, ή καλύτερα Χρεοκοπία υπό το άλλοθι της Αλληλεγγύης: Είναι σαφές πως ο καπάτσος επιχειρηματίας μας δουλεύει ψιλό γαζί. Ίσως γιατί αυτό το σενάριο εξυπηρετεί έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό, τον οποίον ο Σόρος έχει υιοθετήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 –την ριζική αναμόρφωση των Βαλκανίων, διά του κατακερματισμού τους σε μικρά, ασταθή, και απολύτως ελεγχόμενα προτεκτοράτα: Κοινώς, γυρεύει να ολοκληρώσει ό,τι άφησαν μισό οι βόμβες που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ το 1999 στην Γιουγκοσλαβία…

Θα μπορούσε κάποιος, βέβαια, να πει ότι το σενάριο αυτό είναι «τραβηγμένο από τα μαλλιά», και ότι στο κάτω-κάτω της γραφής η θυγατρική του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία ΜΚΟ «Solidarity Now!» είναι απλώς μια οργάνωση αλληλεγγύης. Κάπως έτσι μας απαντάει ο δήμαρχος, σχεδόν αμήχανα, όποτε αναφερόμαστε στο θέμα. Ή, για να κρύψει τον ‘βήχα’ της αμηχανίας, καταφεύγει στην καραμέλα περί «λαϊκισμού», όπως μας κατηγόρησε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. (Ποιος; Ο Δήμαρχος που μίλαγε για «κρεμάλες και σχοινιά», και ο ίδιος που φωτογραφίζεται με τον Ψινάκη με αισθητική βγαλμένη κατευθείαν από μεξικάνικη σαπουνόπερα).

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μια απλή φιλανθρωπία. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ποιόν των ανθρώπων που απαρτίζουν την Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε για την συμμετοχή του Χρήστου Ροζάκη (στενού συνεργάτη του ΓΑΠ, πρώην υφυπουργού, πρώην Γραμματέα του ΕΛΙΑΜΕΠ, και μέλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και της βουλευτίνας του Ποταμιού, Αντιγόνης Λυμπεράκη.

Κυρίως βέβαια, από την δράση του προέδρου Στέλιου Ζαββού, οικονομολόγου, διεθνή επενδυτή και υπερδραστήριου μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι, τον οποίον μάλιστα έχει παντρέψει ο ίδιος ο Τζ. Σόρος το 2006. Ο Σ. Ζαββός, συμμετέχει ενεργά στα δίκτυα επιρροής και διαμόρφωσης των κυρίαρχων πολιτικών της Δύσεως.

Είναι χαρακτηριστικό το «κλειστό δείπνο» που ο ίδιος οργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Μανχάτταν με 45 καλεσμένους, όπως μας πληροφορεί η Εφημερίδα Καθημερινή. Μεταξύ αυτών, ο ίδιος ο Σόρος, πρόεδροι μεγάλων επενδυτικών ομίλων, διπλωμάτες, πολιτικοί και στρατιωτικοί. Σταχυολογούμε μερικά από τα ονόματα: Ρόμπερτ Χόρματς (πρόεδρος του Ομίλου Κίσσινγκερ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ομπάμα), Μάρτιν Ίνταϊκ (αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μπρούκινκς και ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα για την επίλυση του Μεσανατολικού), Γουέσλεϋ Κλαρκ (αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ, και Γενικός Διοικητής της επίθεσης που αυτό εξαπέλυσε εναντίον της Σερβίας), Πωλ Βόλκερ (πρόεδρος της Αμερικάνικης Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά τις κυβερνήσεις Κάρτερ και Ρήγκαν, και πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής οικονομολόγων του πρόεδρου Ομπάμα), ο Τζον Πόλσον (που έβγαλε μια περιουσία το 2007 ποντάροντας swaps στις υποθήκες της αμερικανικής κτηματαγοράς), ο πρόεδρος της JP Morgan Γιάκομπ Φρένκελ, εκπρόσωποι της Blackstone –και βέβαια οι πανταχού παρόντες οικονομολόγοι Τζέφρεϋ Σακς και Γιόζεφ Στίγκλιτς οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ [αλλά και συμμετέχουν στο Συμβουλευτικό Όργανο του Institute For New Economic Thinking του… Τζ. Σόρος!].

Είναι σαφές, πως δεν πρόκειται για απλή φιλανθρωπία. Αυτά τα δίκτυα δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποί τους συνεργάζονται ήδη με την ελληνική κυβέρνηση, και αυτήν την στιγμή διεισδύουν στον νευραλγικό για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Ασφαλώς, αυτή η εξέλιξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ολοένα και θερμότερου εναγκαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικανική πολιτική, καθώς και με μια νέα ώθηση δοκιμάζει η τελευταία στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Δυστυχώς, ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του Δήμου πρωτοπορεί πανελλαδικά στην συνεργασία με αυτά τα δίκτυα –δεν είναι τυχαίο που το ίδρυμα Solidarity Now άνοιξε το πρώτο Κέντρο του στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα. Δημιουργεί έτσι ένα σοβαρότατο προηγούμενο, και είναι σίγουρο ότι τις πολιτικές και ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειές του θα τις βρούμε μπροστά μας…

Υ.Γ.1: Οι παρόντες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη, ψήφισαν και στις δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τα σχετιζόμενα με το Ίδρυμα Solidarity Now θέματα, κωφεύοντας στις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Μένουμε Θεσσαλονίκη. Μόνο ο Γιώργος Αβαρλής ψήφισε σε ένα από αυτά Λευκό. Ευθυγραμμίστηκαν έτσι ως παράταξη με την πολιτική του κόμματός τους, εκείνην του σφιχτού εναγκαλισμού της κυβέρνησης με την Αμερικάνικη πολιτική. Επιλέγουν, έτσι κάθε μέρα που περνάει «με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν». «Ελευθερία Ανάπηρη πάλι σου τάζουν…». Με την ευκαιρία να τους συγχαρούμε για ένα ακόμα «ανδραγάθημα» της κυβέρνησής τους, το γεγονός ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Άρδην Ρήξη
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Για τον Στέλιο Ζαββό:
Νίκος Χρυσικόπουλος, «Ο ελληνικός «σύνδεσμος» του Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα», capital.gr, 22/04/2011
Γιώργος Μαντέλας, «Η κρίση σε κλειστό δείπνο στο Μανχάτταν», Εφημερίδα Καθημερινή, 22/02/2015
Για τον Τζ. Σόρος:
Χέδερ Κόφιν, «Τζόρτζ Σόρος, ο Αυτοκρατορικός Μάγος» στο Γιώργος Καραμπελιάς (επιμέλεια), ΜΚΟ και Παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα: Από το Ίδρυμα Φόρντ στον Σόρος και τα γερμανικά ιδρύματα, Εναλλακτικές Εκδόσεις, Αθήνα 2015, σελ. 159-180.
Κόλιν Μπράγκ, «Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Σόρος», ό.π., σελ. 180-186 [Ανάλυση της πολιτικής Σόρος στην ΠΓΔΜ]
Σχετική ανάρτηση στο Αβέρωφ: ΣΟΡΟΣ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»
Για το Ίδρυμα Solidarity Now!
solidaritynow.org, Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Πληροφορίες για την δράση και τους στόχους του ιδρύματος, την σύνθεση της Συμβουλευτικής του Επιτροπής κ.ο.κ.
«Τί είναι το Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος», Εφημερίδα Ημερησία, 25/01/2014
«Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης του Solidarity Now», Το Βήμα, 17/01/2014

==========================================================











Stelios Zavvos – CEO

Mr. Zavvos is the Founder and CEO of Zeus with over 30 years of corporate and real estate experience in Europe and the USA. He is currently a Member of the Board of Directors of the NASDAQ listed Star Bulk Carriers Corp, which is the largest U.S. listed dry bulk shipping company, serving on the Board’s Audit Committee. He was the Founder and CEO of Continental American Capital, an investment group which focused on real estate investment and financing in the USA. He is also the Chairman of Solidarity Net Foundation, established by the Open Society Foundations that supports the society groups that are the hardest hit by the economic crisis in Greece. Mr. Zavvos is the Founder and President of the Harvard Business School Club of Greece, one of the leading fora in Southeastern Europe which addresses the economic, geopolitical and social issues and he is also a Member of the European Council on Foreign Relations, as well as a Member of the International Crisis Group’s International Advisory Council. Mr. Zavvos previously held position in blue-chip companies, such as Citibank, Johnson & Johnson and Procter & Gamble. He holds an MBA from Harvard Business School and a MSc in Civil Engineering from Polytechnic University of Athens.

Efthimios Vidalis – Principal

Mr. Vidalis is the Co-Founder of Zeus. He is the Secretary General of the Hellenic Federation of Enterprises (SEV) and the Chairman and Founder of the Business Council for Sustainable Development of the Federation. Mandated by the Greek Prime Minister in August 2012 to negotiate and lead the reset of the stalled motorways project of Greece, he successfully completed the restructuring, including Contract Execution, Parliamentary Ratification, EU approvals and financial close of all four motorway concessions in December 2013. This reset immediately enables an 8bil.€ investment to be completed by the end of 2015 and has a critical importance on the Greek economy, with the creation of 20.000 jobs and 1.2% cumulative impact on Greece’s GDP. Mr. Vidalis was the CEO of S&B Industrial Minerals S.A from 2001 until 2011 and COO from 1998 to 2001 and was on the Board of Directors of the company for 15 years. He held several leadership positions for almost 20 years at Owens Corning, including Vice President of the European Reinforcement business in Brussels (1986-1993) and President of the Global Composites business in the US (1994). In 1996, he became President of the Insulation business of OC. He is a Member of the Boards of Alpha Bank, TITAN S.A., and Future Pipe Industries based in Dubai. He was also appointed Chairman of the Board of the engineering company ENOIA BV from 2011 to June 2013. Mr. Vidalis graduated from Harvard University with a BA in Government and earned an MBA from the Harvard Graduate School of Business Administration.

Ed Rotter – Principal

Mr. Rotter is a Principal of Zeus US Realty Services and the Chairman of the Board of Directors of Zeus Capital Partners. He has over 30 years of investment experience, acquiring over $5 billion in real estate while serving as Managing Director and Partner for ING Clarion and prior firms including Jones Lang LaSalle and Baring Advisors. He is an active member of the Real Estate Board of NY and the Urban Land Institute and the International Council of Shopping Centers. Mr. Rotter graduated from Yale College with a BA in political Science and obtained his MBA from Harvard Business School.

Monte Stubbs – Principal

Mr. Stubbs is a Principal of Zeus US Realty Services. He has over 30 years of real estate investing experience as founder of Pembroke Capital, specializing in distressed asset investments and as Director of Real Estate at Merrill Lynch Capital Markets and Dean Witter Realty. Some of his previous projects include AirPark, a 1,000,000 square foot flex development north of the Tampa airport, The Meridian, conversion of the long shuttered Salt Lake City Veterans Administration Hospital to residential condominiums, and the redevelopment of the Albuquerque Home Base store which was acquired in bankruptcy. He is an active member of the Urban Land Institute. Mr. Stubbs is a graduate of Harvard Business School and the University of Virginia.
================================================

 Χρήστος Ροζάκης,

Ποιός είναι ο Ιουδαίος ΙΟΥΔΑΣ Ρόζενστάιν (Χρήστος Ροζάκης): Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ που ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….


  Αυτόν έβαλαν ως επικεφαλή της Κίνησής τους οι... 58!
ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Αν δεν στηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα όλα αυτά τα σιωνιστικά μιάσματα, η Ελλάδα, δεν πρόκειται να ελευθερωθεί και ο ελληνικός λαός θα είναι αιώνια ΔΟΥΛΟΣ!
ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ.
 
Πόπη Σουφλή 




Με την “ευγενική” χορηγία του Εφιάλτη Ρόζενστάιν, η παράδοση της ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ…

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ο Ρόζενστάιν, αφού ως Υφ.ΥΠΕΞ του ΣΗΜΙΤΗ, δικαίωσε ΣΚΟΠΙΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ και καταδίκασε την Ελλάδα.


Άλλος ένας IOΥΔΑΙΟΣ Ιουδας !



ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ η ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΖΕΙ!
Άν ΑΓΡΥΠΝΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ, αν τους ΞΕΦΩΝΙΖΑΝ ΟΛΟΙ οι ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ, δεν θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος για να εφαρμόσουν τις Ανθελληνικές Πολιτικές τους…

Παράδειγμα: Με το Ξεφώνισμα που τους έκανε ΠΡΩΤΟ το “ΟΛΥΜΠΙΑ”, και μετά ακολουθήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, πήραν πίσω την ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ... Βρίζοντας βέβαια το συγκεκριμένο Ιστολόγιο…..

Ποιός είναι ο Ιουδαίος ΙΟΥΔΑΣ Ρόζενστάιν (Χρήστος Ροζάκης): 

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ που ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

Αναδημοσιεύουμε ΟΛΟ το άρθρο από το ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS.


Ο Δικαστής Ροζάκης (Ροζενστάϊν)
 
Με την υπογραφή του Χρήστου Ροζάκη αλλά και του Κύπριου Λουκή Λουκαΐδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων κατακεραυνώνει την χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την “μακεδονική” και “τουρκική” μειονότητα.



Δικαστής Λουκαίδης


Του Χρήστου Μπόκα

Ένας Έλληνας που στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο μπαράζ καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος της χώρας μας για θέματα που σχετίζονται με την “μακεδονική” και την “τουρκική” μειονότητα στην Ελλάδα. 

 
Οι Ευρω-δικαστές: Ροζάκης & Λουκαίδης


Μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), οι οποίεςκατακεραυνώνουν την Ελλάδα για την άρνησή τους να αναγνωρίσει “μακεδονικούς” και “τουρκικούς” συλλόγους στην Ελλάδα, φέρει φαρδιά πάτιά την υπογραφή του κ. Χρήστου Ροζάκη, εκλεκτού του κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος το 1996 τον έχρισε υφυπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνησή του.

Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι ως κυβερνητικό στέλεχος προάσπιζε τα εθνικά μας συμφέροντα και έδινε μάχη για τις Ελλήνικές θέσεις στο εξωτερικό, σήμερα ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρωταγωνιστεί στις καταδίκες της Ελλάδας, για θέματα μάλιστα για τα οποία και ο ίδιος διαμόρφωνε πολιτική ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Με την ψήφο του, αλλά και με αυτή του Κύπριου προέδρου του ΕΔΑΔ κ. Λουκή Λουκαΐδη, το Δικαστήριο του Στρασβούργου δικαίωσε ομόφωνα τους “Μακεδόνες” της Φλώρινας και τους “Τούρκους” της Θράκης σε τρεις τουλάχιστον περπτώσεις.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις μάλιστα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι μία απλή, τυπική διαδικασία, καθώς, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, επηρεάζει την στάση άλλων κρατών στα Ελληνικά εθνικά ζητήματα.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η περίπτωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ), το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια στις αναφορές του για την Ελλάδα χαρακτήριζε τη μειονότητα της Θράκης “μουσουλμανική”, ενώ τώρα “τουρκική“, παραπέμποντας, μεταξύ άλλων, και στις συγκεκριμένες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

“Μακεδονική” μειονότητα
Οκτώβριος του 2005 και η οκταμελής σύνθεση του 1ου Τμήματοςτου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του οποίουπροεδρεύει ο Κύπριος ευρωδικαστής κ. Λουκαΐδης και στο οποίο συμμετέχει ως μέλος και εισηγητής ο Έλληνας ευρωδικαστής κ. Ροζάκης, εκδικάζει την υπόθεση του σωματείου “Ουράνιο Τόξο”, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας και μάχεται για την αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα. 

Το “Ουράνιο Τόξο” προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατηγορώντας το Ελληνικό κράτος, επειδή οι Ελληνικές αρχές υποχρέωσαν την οργάνωση νακατεβάσει επιγραφή που είχε αναρτηθεί στη λεγόμενη “μακεδονική” γλώσσα και η οποία έγραφε “Βίνο – Ζίτο -Λερίνσκι Κομιτέτ”.

Η φράση αυτή, σύμφωνα με τις επίσημες παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών που κατατέθηκαν στο ΕΔΑΔ για την συγκεκριμένη υπόθεση, “χρησιμοποιήθηκεκατά την εποχή του εμφυλίου πολέμου στη Μακεδονία από τους επιδιώκοντες να στραφούν κατά της Ελληνικής επικράτειας και να καταλάβουν τη Φλώρινα. 

 Η έκφραση “Βίνο – Ζίτο” προκαλεί άμεσους συνειρμούς στους κατοίκους της περιοχής, καθώς υπήρξε σύνθημα μιας εποχής που οδήγησε σε διχασμό και δεινά”.

Αν και με βάση όλες τις διεθνείς συνθήκες δεν τίθεται θέμα “μακεδονικής”μειονότητας στην Ελλάδα, ο κ. Ροζάκης, ο κ. Λουκαΐδης και οι υπόλοιποι δικαστέςδικαιώνουν ομόφωνα το “Ουράνιο Τόξο”!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα την χώρα μας (με την υπογραφή του πρώην Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών φαρδιά πλατιά στην απόφαση), σημειώνοντας παράλληλα ότι “Ουράνιο Τόξο” είναι νόμιμο σωματείο που ως στόχο έχει την υπεράσπιση της “μακεδονικής” μειονότητας που ζει στην Ελλάδα”!

Αυτό ακριβώς ήταν και το σημείο της απόφασης πουανησύχησε τους Έλληνες διπλωμάτες, οι οποίοι αναφέρουν ότι “με αυτό το τρόπο επικυρώνεται η ύπαρξη “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα”.

Ενδεικτικό επίσης της στάσης των κυρίων Λουκαΐδη και Ροζάκη στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι υποχρέωσαν την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση στους εκπροσώπους του “Ουράνιου Τόξου” ύψους 35.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δύο εκ των μελών του Δικαστηρίου.






Προστασία στα όργανα ανθελληνικής προπαγάνδας

Οι συγκεκριμένοι ευρωδικαστές όμως έχουν στοβιογραφικό τους και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις για την χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουλίου του 2006 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο προήδρευε ο κ. Λουκαΐδης και συμμετείχε ως μέλος ο κ. Ροζάκης, αποφάσισε ομόφωνα ότι η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (δικαίωμα ελευθερίας στη συνείδηση και στην θρησκευτική πίστη).

 Η υπόθεση αφορούσε στην περίπτωσητου αποκαλούμενου “ψευδομουφτή” Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγά, ο οποίος είχε εκλεγεί μουφτής από το μειονοτικό σώμα, αλλά δεν είχε αναγνωριστεί από το Ελληνικό κράτος.

Τα Ελληνικά Δικαστήρια είχαν διώξει ποινικά επτά φορές τον “ψευδομουφτή” για αντιποίηση αρχής και τον είχαν καταδικάσει επειδή εξέδωσε ανακοινώσεις θρησκευτικού περιεχομένου χωρίς να έχει επίσημα την ιδιότητα του μουφτή.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως, είχε αντίθετη άποψη καικαταδίκασε την Ελλάδα. Όπως αναφέρουν διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ροζάκης από την εμπειρία του ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι “”ψευδομουφτήδες” της Ξάνθης και της Κομοτηνής, όπως και οι περισσότεροι “τουρκικοί” σύλλογοι της Θράκης, συντάσσονται στην γραμμή του τουρκικού προξενείου της περιοχής προβάλλοντας την τουρκική προπαγάνδα, χωρίς να έχουν καμία σχέση με θρησκευτικά και πνευματικά καθήκοντα”. 

Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο πύρινος λόγος του σημερινού “ψευδομουφτή” Ξάνθης Αχμέτ Μετέ όπως παρουσιάζεται στο
βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το “Θέμα”, στο οποίο αποκαλεί τους Έλληνες “γκιαούρηδες”,υποδεικνύει προς τη μειονότητα πως “ο τούρκος μόνο με τούρκο μπορεί να γίνει φίλος” και την καλεί να ακολουθήσει το σύνθημα “τουρκική ψήφος σε τούρκο“.


Οι καλύτεροι σύμμαχοι των…. Τούρκων

Το δίδυμο των ευρωδικαστών, όμως, φαίνεται ότι έχειεξελιχθεί σε ….. δήμιο για την Ελλάδα. Πριν από λίγες εβδομάδες η επταμελής σύνθεση του 1ου Τμήματος, του οποίου προήδρευε ο κ. Λουκαΐδης και συμμετείχε ο κ. Ροζάκηςκαταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος του “συνεταιρίζεσθαι” (άρθρο11 της Ε.Σ.),επειδή τα δικαστήρια της χώρας μας αρνούνται από το 1995 να αναγνωρίσουν τη νόμιμη σύσταση του σωματείου “Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Έβρου”.

 



Τα Ελληνικά δικαστήρια είχαν επικαλεστεί ότι ο σκοπός τηςίδρυσης του συλλόγου, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, είναι “η εκπαίδευση των νέων στης παραδόσεις της “τουρκικής” μειονότητας”. 



Το γεγονός αυτό και σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάνης που μιλά για θρησκευτική – μουσουλμανική και όχι εθνική – τουρκική μειονότητα προκαλεί σύγχυση και δημιουργεί την εντύπωση ότι υπήκοοι ξένης χώρας, και συγκεκριμένα τουρκικής εθνικότητας, κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. 


Οι ευρωδικαστές όμως είχαν και πάλι αντίθετη άποψη. Τοσκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι αληθινός σκοπός του σωματείου είναι να προωθήσει την ιδέα ότι υπάρχει τουρκική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, αυτό δεν αποτελεί απειλή προς τη δημοκρατική κοινωνία”.

Τα μέλη μάλιστα του συγκεκριμένου συλλόγου υποστήριξαν ενώπιον του ΕΔΑΔ ότι η Συνθήκη της Λοζάνης δεν απαγορεύει στα μέλη των μειονοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται με το επίθετο “τούρκοι”.

Η απόφαση αυτή, όμως, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς,θέτει ευθέως θέμα συλλογικού και όχι μόνο ατομικού εθνικού προσδιορισμού. Με άλλα λόγια, ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη ανγνώριση εθνικής “τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα.
Επιπλέον, προσθέτουν, δείχνει και την πορεία που θα έχει η εκδίκαση της προσφυγής μουσουλμάνων κατοίκων της Ξάνθης κατά των αποφάσεων ελληνικών διακαστηρίων να εγγράψουν ως νόμιμη την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.Ότι δηλαδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα δικαιώσει την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.



Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι


“Θρίαμβος των (σ.σ.:αυτοαποκαλούμενων) Τούρκων της Δυτικής Θράκης με τη βοήθεια του κ. Ροζάκη και του κ. Λουκαΐδη” :αυτά αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης(ΕΟΤΔΘ) μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δικαιώσουν τον “Σύλλογο Νεολαίας Μειονοτήτων Έβρου”.

Προσθέτουν μάλιστα ότι “η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης“, καθώς και ότι η “απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την δικαίωση και άλλων μειονοτήτων σε όλη την Ελλάδα”. 

Εντυπωσιακές επίσης είναι και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΤΔΘ κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου πουευχαριστεί τον κ. Χρήστο Ροζάκη και τον κ. Λουκή Λουκαΐδη, αναφέροντας ότι ” το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της απόφασης ήταν ένας Έλληνας και ένας Ελληνοκύπριος ευρωδικαστής δείχνει ξεκάθαρα πόσο δίκιο έχουν οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης”. 

Συμπληρώνει μάλιστα πως ” η Ελλάδα πλέον είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την τουρκική ταυτότητα της μειονότητας”.



Χρήστος Ροζάκης


Ο εκλεκτός του Σημίτη που “κρέμασε” την Ελλάδα

Κι όμως στον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι η μειονότητα της Θράκης πρέπει να αναγνωριστεί είχαμε αναθέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο στις 25 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν ο τότε πρωθυπυργός κ. Κώστας Σημίτης τον έχρισε ως υφυπουργό Εξωτερικών.

Η αμοιβαία εκτίμηση των δύο ανδρών καθώς και η ιδιότητά του ως καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτέλεσαν το εισιτήριο για την αναρίχησή του στον υπουργικό θώκο.

Διέγραψε, όμως, σύντομη σταδιοδρομία, καθώς η “ασυμφωνία” χαρακτήρων με τον τότε υπουργό κ. Θεόδωρο Πάγκαλο τον οδήγησε σε παραίτηση έπειτα από πέντε μήνες.

Ωστόσο δεν έμεινε χωρίς δουλειά, καθώς λίγους μήνες μετά η κυβέρνηση τον έστειλε στο Στρασβούργο ως ευρωδικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Ο λόγος για τον κ. Χρήστο Ροζάκη, τον Έλληνα ευρωδικαστή και αντιπρόεδρο σήμερα του ΕΔΑΔ, ο οποίος ως φαίνεται έχει εξελιχθεί σε δήμιο της χώρας μας, ιδιαίτερα σε θέματα μειονοτήτων.
Πως όμως δικαιολογείται το γεγονός ένας άνθρωπος που έχει διετελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Εξωτερικών, επιφορτισμένος με την προάσπιση των εθνικών ζητημάτων της χώρας και γνώστης της μειονοτικής πραγματικότητας, να καταδικάζει την Ελλάδα η οποία δεν αναγνωρίζει “μακεδονικούς” συλλόγους στη Φλώρινα και “τούρκικους” στη Θράκη; 

Ή τουλάχιστον – όπως αναρωτιούνται νομικοί και διπλωματικοί κύκλοι - γιατί ο κ. Ροζάκης δεν ασκούσε το δικαίωμα της εξαίρεσής του από τις συγκεκριμένες υποθέσεις ώστε όσοι “βλέπουν” “τουρκική” και “μακεδονική” μεινότητα στην Ελλάδα να μην επικαλούνται αποφάσεις που τους δικαιώνουν, και μάλιστα από έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;
Καθολική άποψη είναι ότι ” ο κάθε ευρωδικαστής σκέπτεται και συμπεριφέρεται ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σύμφωνα όμως με όσους γνωρίζουν τις απόψεις του κ. Ροζάκη δεν θα περίμεναν διαφορετική τοποθέτηση από τον Έλληνα ευρωδικαστή και υπέρμαχο του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό.

Ο ίδιος είχε άλλωστε δηλώσει πως η υπουργοποίησή του είχε και ένα αρνητικό επακόλουθο, ότι δηλαδή του αφαιρέθηκε η δυνατότητα κριτικής παρέμβασης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρέμβασης, όπως η δημοσίευση μελέτης σε ξένα επιστημονικά έντυπα με τίτλο 
“Η διεθνής προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα”, στο οποίο εκφράζει τια απόψεις του για την κατάσταση των μειονοτήτων στη χώρα μας.

Ορισμένες από τις προσωπικές απόψεις του κ. Ροζάκηπου παραθέτονται στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρουν:
“Όσον αφορά τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, είναι σαφές ότι πληρούν τους όρους για να χαρακτηριστούν εθνοτική ομάδα”.

Με άλλα λόγια δηλαδή ο κ. Ροζάκης θεωρεί πω η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης πρέπει να αναγνωριστεί ως “τουρκική”.

Για να στηρίξει μάλιστα τη συγκεκριμένη του άποψη, επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι “η Συνθήκη της Λοζάνης δεν καθορίζει κατ’ ανάγκη τη φύση της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής” - επιχείρημα όμοιο με αυτό που προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι “τουρκικοί” σύλλογοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής για να υπερασπιστούν τη νομιμότητά τους.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου και ενάντια στη κρατούσα αντίληψη, “στην Ελλάδα υπάρχει σλαβοφωνη μειονότητα”. 

Προσθέτει μάλιστα ότι “Σλαβόφωνοι μοιράζονται κοινή εθνοτική καταγωγή με τους γειτονικούς πληθυσμούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”.


Σήμερα, το ίδιο πρόσωπο, ο ίδιος ΕΦΙΑΛΤΗΣ  Ροζενστάιν παρουσιάζει το βιβλίο που έγραψε για την ΑΟΖ. 


Θα το προλογίσει ο Βενιζέλος. Τι θα αφορά; 


Τη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΥΠΕΡ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ….

astikosmythos
==============================================

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ


Κατά κανόνα, απαρέγκλιτο για μένα, τα δημοσιεύματα και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου στηρίζονται επί συγκεκριμένων στοιχείων. Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, διότι δέχθηκα κάποιες αμφισβητήσεις αναφορικά με την τηλεφωνική παρουσία μου στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα (Κανάλι ΕΨΙΛΟΝ, 31 Οκτ. 2013), κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκα να μιλήσω για τον Καθηγητή Χρήστο Ροζάκη και τον πατέρα του.

Δεν ποινικοποιώ ή ενοχοποιώ τίποτα και κανέναν. Ούτε ο ρόλος μου είναι, ούτε κανένα τέτοιο ενδιαφέρον έχω. Και σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο Καθηγητή, ουδέποτε έχω μιλήσει καταφρονητικά, ανεξάρτητα ποια προσωπική στάση έχω απέναντι στις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει και που τις θεωρώ ανθελληνικές. Τον Χρ. Ροζάκη τον θεωρώ ως κατ' εξοχήν εγχώριο θεωρητικό της παγκοσμιοποίησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Είναι μια πολιτική γνώμη και μόνο.

Το ότι είναι εβραϊκής καταγωγής είναι μάλλον συμπτωματικό και βεβαίως δεν διακατέχομαι από ρατσιστικές αντιλήψεις για να το θεωρώ καθοριστικό εκ προοιμίου των όποιων αντιλήψεών του. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι ο πατέρας του υπήρξε οικονομικός δοσίλογος κατά την Κατοχή, ως προμηθευτής των γερμανικών αρχών κατοχής και ως παρανόμως πλουτίσας. Ούτως ή άλλως δεν αποδέχομαι την οικογενειακή ούτε τη συλλογική ευθύνη.

Αυτή όμως είναι η δική μου αντίληψη, αν και η άποψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκείνα τα χρόνια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, όταν μεταπολεμικά διέτασσε την εξορία των οικονομικών δοσιλόγων σε νησιά ως μέτρο σωφρονισμού και τιμωρίας, όριζε δε να εξορισθούν οικογενειακώς. Ο κ. Ροζάκης, που τότε ήταν προσχολικής ηλικίας, μπορεί να θυμηθεί αν εξορίσθηκε;

Όσο για τη γενικότερη αμφισβήτηση αν όντως είναι ή δεν είναι υιός του Λεωνίδα ή Λαζάρου Ροζάκη ή Ροζενστάιν, αναγκάζομαι να παρουσιάσω το ακόλουθο κανονιστικό διάταγμα, που υπογράφεται από τον κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Πουρναρά. Δεν θα το εμφάνιζα διαφορετικά, επειδή - καίτοι δημοσιευμένο στο επισημότερο ελληνικό έντυπο - περιέχει προσωπικά δεδομένα. Το πράττω απλώς για να υποστηρίξω τη θέση μου. Και αν χρειαστεί, στην περίπτωση που ακόμη αμφισβητείται είτε η ιδιότητα του προμηθευτή των κατοχικών αρχών ως οικονομικού δοσιλόγου είτε το γεγονός της οικογενειακής εξορίας, ευχαρίστως να προσκομίσω πρόσθετα στοιχεία.

Πάνω απ' όλα προέχει ο σεβασμός της ιστορικής αλήθειας...
Δημοσθένης Κούκουνας

Υ.Γ. (19.11.2013). Κάποια ανόητα φερέφωνα με σταθερά ύποπτο ρόλο ενοχλήθηκαν απ' αυτό το κείμενό μου. Δικαίωμά τους, αναμφίβολα. Η χολή δεν λείπει, ούτε η μικρόνοια. Και επειδή θέλουν να δείχνουν πως έχουν άποψη και επιμένουν να διαστρεβλώνουν τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις, συνιστώ να διαβάζουν τις έγγραφες πηγές και αν αξιώνονται να το καταφέρουν να είναι προσεκτικοί. Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ θέση υπέρ της συλλογικής ή οικογενειακής ευθύνης, το αντίθετο δε δημοσίως έχω προβληματισθεί γιατί η πολιτεία μεταπολεμικά λειτούργησε έτσι για την τιμωρία μιας συγκεκριμένης κατηγορίας δοσιλόγων. Όσο δε για το αν ήταν ή δεν ήταν οικονομικός δοσίλογος ο Λ. Ροζενστάιν ή Ροζάκης, υπάρχουν αναφορές σε προηγούμενα δημοσιεύματά μου, ειδικά δε στο βιβλίο μου "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια" (γ΄ έκδ., Ιούνιος 2013). Οι ανώνυμοι εμπαθείς με τον ύποπτο ρόλο διασποράς χύδην λάσπης που εμφανίζονται παντογνώστες, αλλά κατά κανόνα συλλαμβάνονται αδιάβαστοι, καλά θα κάνουν να προετοιμάζονται καλύτερα όταν αποφασίζουν να αμφισβητούν τα ντοκουμέντα... Εδώ είναι που κάλλιστα ταιριάζει να τους απευθυνθεί η λέξη "ντροπή"!


Εν Κατακλειδι!!!
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε στην πατρίδα μας να γίνεται μια ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση -λαθροεποίκιση, που ορισμένοι κύκλοι της κυβέρνησης την ονομάζουν εντέχνως προσφυγική μετανάστευση.
Όμως στην πραγματικότητα είναι στοχευόμενη λαθρομετανάστευση.
Ένα από ερώτηματα μας είναι που βρίσκουν όλοι αυτοί 5.000 δολάρια το κεφάλι , για να εισέρχονται στην χώρα μας, την στιγμή που το μηνιάτικο ενός λαθροέποικου που έρχεται στην χώρα μας είναι 50 δολάρια τον μήνα…

Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες .

Πρόσφυγας να τονίσουμε και να διευκρινίσουμε είναι αυτός που έχει στην χώρα του πόλεμο, όποτε τον φιλοξενεί μια άλλη χώρα,(στην παρούσα φάση είναι η Ελλάδα) και όταν τελειώσει ο πόλεμος επιστρέφει..

Στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές έχουν πόλεμο? Στο Μαρόκο και στην Αλγερία έχουν πόλεμο?

Όχι φυσικά . Απλώς υπάρχει στοχευόμενη λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα.

Η Μόνη χώρα που έχει πόλεμο και δεχόμαστε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες είναι η Συρία.

Όμως όλοι οι λαθρομετανάστες πλέον είναι δασκαλεμένοι να δηλώνουν Σύριοι για να μπορούν να έχουν τα προνόμια του ασύλου η των συνθηκών του πρόσφυγα.
Υπάρχουν μέχρι και οδηγίες χρήσης το πώς θα δηλώνουν τα δικαιώματα τους σε Ευρωπαϊκή χώρα που είναι η Ελλάδα.

Μας έχουν κουράσει πλέον να ακούμε ότι κάθε μέρα πνίγονται 100-200-300 λαθρομετανάστες. Ποιος τους πνίγει οι Έλληνες?

Όταν κύριοι όλοι αυτοί βλέπουν τις λιμενικές αρχές της εκάστοτε χώρας και σκίζουν τις βάρκες τους για να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο του ναυαγίου για ερεύνα και διάσωση, επόμενο είναι να παίζουν οι ίδιοι με την ζωή τους , και καμία ευθύνη δεν φέρει η Ελλάδα η ακόμη και η Ιταλία.

Επίσης όσες φορές συλλαμβάνονται λαθρομετανάστες στον έλεγχο που τους γίνετε, επάνω τους βρίσκουν μια κάρτα δικηγόρου ‘’πονόψυχων’’ αριστερών του Σύριζα, και μια κάρτα από ΜΚΟ.

Επίσης απορρίπτουμε τον ισχυρισμό ότι και οι Έλληνες ήταν μετανάστες.

Ακριβώς κύριοι της αριστεράς! Οι Έλληνες ήταν μετανάστες! όχι λαθρομετανάστες να πηδάνε μαντρότοιχους να περνάνε ποτάμια και θάλασσες παράνομα, για να κατακτήσουν την Ευρώπη και την Ελλάδα μεταναστεύοντας παράνομα… δημιουργώντας παράλληλα επικοισμό όπου είναι και το πιο σοβαρό.


Οι Έλληνες όπου πήγανε , πήγανε νόμιμα …τους δήλωναν αμέσως στις αρχές.

Μέχρι και τα δόντια τους μετρούσαν, η απαγορευόταν να είναι έγκυος η γυναίκα όταν θα μετανάστευε.


Επίσης όσοι έπεφταν σε βαρύ ποινικό αδίκημα τους γινόταν απέλαση και θεωρούταν ανεπιθύμητος για εκείνη την χώρα … εδώ κύριοι η Ελλάδα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε…
Επίσης μέσα σε όλα αυτά παρατηρούμε ότι κανείς δεν φεύγει από την Ελλάδα, αντιθέτως όλοι αυτοί θα κάτσουν στο σβέρκο του Ελληνικού λαού.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ακούμε σήμερα ότι θέλουν να τους σκορπίσουν σε όλη την επικράτεια και φυσικά να τους βρούμε σπίτια να μείνουν, να τους ταΐσουμε, και εσύ Έλληνα να πληρώνεις φόρους.
Βάση συντάγματος το δικαίωμα στην εργασία είναι υποχρέωση του κράτους , να σου προσφέρει εργασία, και αντί αυτού έχουμε 1.5 εκατ. Ανέργους Έλληνες, και το κράτος δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον στους ξένους εισβολείς, και εσένα σου λέει ψόφα, πέθανε, αυτοκτόνησε, η δούλευε για τους λαθρομετανάστες να τινάζουν το κόστος στην υγεία στα ύψη…

Πολλοί Έλληνες που δεν έχουν αντιληφθεί όλο αυτό που συμβαίνει εις βάρος τους, και κάνουν τους πονόψυχους.
Όταν όμως κύριοι τους φέρουν στις πόρτες σας, τότε βλέπω ξαφνικά όλοι να γίνεστε ρατσιστές. Γιατί μόνο τότε θα καταλάβετε τι συμβαίνει..

Όταν θα αρχίζει να ανθίζει η εγκληματικότητα  , όταν θα γίνουν βιασμοί στις κόρες σας,, όταν θα γίνονται κλοπές , όταν θα εμφανιστούν αρρώστιες οι οποίες έχουν εξαφανιστεί εδώ και εκατό χρόνια , τότε θα θυμηθείτε ολους εμας  που αντιδρούσε στην λαθρομετανάστευση και μας φωνάζατε κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) Ρατσιστές.
Φυσικά δεν ξέρετε αν μέσα σε αυτούς μπορεί να κρύβονται και τζιχαντιστές… όπως παρατηρούμε σε αυτούς που έρχονται όλοι βρίσκονται σε ‘’μάχιμη ηλικία’’

Σκεφτείτε επίσης ότι είμαστε μια Χωρα κατεξοχήν τουριστική και τι ζημία θα μπορούσε να επιφέρει στους συμπολίτες μας επαγγελματίες μια τέτοια κίνηση υποδοχής λαθρομεταναστών από τις επισκέψεις στην αγορά μας.
Η δική μας πρόταση  είναι … Αν είναι να τους φέρετε να τους δώσετε στην καθε ‘’αντιφασιστική πρωτοβουλία ’’ που σας το πρότεινε , να τους πάρουν στα σπίτια τους.

Είναι αρκετοί για να τους καλύψουν σίτιση και στέγαση.

Έτσι θα δείξουν πόσο πονόψυχοι και ‘’ανθρωπιστές’’ είναι, διότι το μόνο που δεν είδαμε μέχρι σήμερα είναι να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για τους δεινοπαθουντες  συμπολίτες μας.


Με Χρήματα του Τζορτζ Σόρος Κινούνται οι Παράνομοι Μετανάστες στην Ελλάδα


soros
































Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος, επίτιμο μέλος της Μπίλντεμπεργκ, είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί την τεράστια επιχείρηση μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς την Ελλάδα και προς την Δύση. Ο γνωστός μεγιστάνας που έχει καταγγελθεί για βρομοδουλειές με ψεύτικες επιταγές, που χρηματοδοτούσε τους ψευτοδιαληλωτές στους δρόμους στην Ουκρανία, τώρα πρωτοστατεί στο να δημιουργεί χάος στα κράτη και να προκαλεί ατμόσφαιρα πολέμου.

Οι οργανώσεις τους είναι αυτές που τύπωσαν και μοιράζουν στους παράνομους μετανάστες τον περίφημο οδηγό- εγχειρίδιο που έχει χάρτες, συμβουλές, φωτογραφίες, τηλέφωνα οργανισμών, περίπτερα διανομής δωρεάν τροφίμων, θέσεις υποβοηθούμενες από την κυβέρνηση που μπορούν να απευθυνθούν μόλις μπαίνουν σε ένα κράτος. Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον οδηγό προσπαθεί απλώς να βοηθήσει τους λαθρομετανάστες προς διευκόλυνσή τους. Κάποιος όμως ο οποίος είναι ενημερωμένος γνωρίζει πόσο πολύ πονηρή όλη αυτή η κίνηση στοχεύοντας στην μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών και στην πολτοποίηση των λαών. Το παρασκήνιο πίσω από αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Ένας δισεκατομμυριούχος που προσπαθεί να βοηθήσει όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες δίνοντας τους φαγητό, στέγη, σώζοντας υποτίθεται τις ζωές τους. Στην πραγματικότητα δεν τους δίνει τίποτα από όλα αυτά, παρά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρουν αυτό το βιβλίο και να προωθηθούν προς την Δύση. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν «ακτιβιστές» καλοπληρωμένοι που τους μοιράζουν αυτόν τον οδηγό.

Ο Jonathan Samuelsö ένας ανταποκριτής του Sky News στη Λέσβο, πριν λίγες μέρες μίλησε σχετικά για το εγχειρίδιο αυτό made by Soros, το οποίο προμηθεύονται οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και το οποίο έχει συμβουλές, χάρτες, αριθμούς τηλεφώνων και οδηγίες για να περάσουν μέσα στην Ευρώπη. Ο πρόχειρος οδηγός αυτός είναι γραμμένος στα αραβικά και περιλαμβάνει αριθμούς οργανισμών όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες. Πίσω από αυτούς τους οργανισμούς υπάρχει και ο οργανισμός του Σόρος, W2EU, δηλαδή Welcome to Europe, ( καλωσήρθατε στην Ευρώπη).

Ένας από τους στόχους του οδηγού αυτού είναι αυτοί που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσα στο νερό. Οι λαθρομετανάστες μπορούν μεω του οδηγού να καλέσουν μια επείγουσα κλήση,(hotline), που υπάρχει μέσα στον οδηγό και οι εθελοντές μεταφέρουν τις πληροφορίες στη σχετική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, ένας έμπορος -λαθρέμπορος ανθρώπων με το παρατσούκλι «Abu Karem» που σημαίνει «ο γενναιόδωρος» πουλάει συριακά και ευρωπαϊκά διαβατήρια σε καφετέριες μέχρι και στα σοκάκια. Μερικά από αυτά κοστίζουν 150 δολάρια, (132 ευρώ), και είναι ολοκαίνουργια τυπωμένα στην Βουλγαρία. 750 ευρώ κοστίζει σε λαθρομετανάστες το να γίνεις ψευτοΣύριος και όπως αποκαλύπτεται 10% από τους λαθρομετανάστες σύμφωνα με στοιχεία ερευνών είναι του κοινού ποινικού δικαίου.

Για να καταλάβουμε πως διακινούνται έχουμε ένα παράδειγμα από το Μόναχο. Όπως αναφέρεται πρόσφατα 520 λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε τρένο από το Μόναχο με προορισμό τις κατασκηνώσεις οι οποίες φιλοξενούν λαθρομετανάστες. Παρόλα αυτά εκεί έφτασαν μόνο οι 310. Οι υπόλοιποι κάποια στιγμή έφυγαν από το τρένο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και υπάρχουν αποδείξεις από τους ταξιτζήδες που αναφέρουν ότι είχαν λεφτά να τους πληρώσουν για να πάνε αλλού, στους τόπους που επιθυμούν, συνήθως στο Βερολίνο.

Αλλά το πιο εξοργιστικό είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία. Μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν την Ισπανία στο δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτούν να… κοπεί η εορτή του Πάσχα καθώς με αυτόν τον τρόπο προσβάλλεται η δική τους θρησκεία.

Αύριο η σειρά μας προς δόξα του Σόρος σαν πρώτος υποδοχέας όλων αυτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: