Τετάρτη

...Έλληνες και πρόσφυγες.

Επειδή μέσα στα πλαίσια τής παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας πολλά ακούγονται για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να δείξει "κατανόηση" στο μεταναστευτικό πρόβλημα - γιατί κατά το παρελθόν γεύτηκε τόσο την προσφυγιά όσο και τη μετανάστευση - θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα, γιατί η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζουν. Πρόσφατα οι προσφυγικής καταγωγής κάτοικοι του Ωραιοκάστρου και του Περαματος και της Λαρισας δέχθηκαν μια άδικη και σκληρή επίθεση από όλους τους "αλληλέγγυους" και τους πλούσιους "ευαίσθητους", επειδή δεν ήθελαν - για υγειονομικούς λόγους - να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μαζί με προσφυγόπουλα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί και που κατά γενική παραδοχή αποτελούσαν μια μεγάλη "απειλή" για την υγεία των παιδιών τους.


...Δικαίωμά τους είναι να μεριμνούν για την υγεία των παιδιών τους και βέβαια δεν θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν "ευαίσθητο", ο οποίος για λόγους πολιτικών, κομματικών και ιδιωτικών συμφερόντων δεν ενδιαφέρεται για τίποτε παραπάνω από μια επιφανειακή "τακτοποίηση" εκκρεμοτήτων ...Γιατί "επιφανειακή"; ...Γιατί αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα σε κάποια ελληνικά σχολεία στο όνομα του "πολιτισμού", είναι έγκλημα ...Είναι έγκλημα, γιατί, εξαιτίας αυτής της άθλιας πολιτικής, θα υποβαθμιστεί όχι μόνον η υγεία των παιδιών αλλά και η μόρφωσή τους. Ακόμα λοιπόν και στο βασικό επίπεδο να το εξετάσει κάποιος, αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο και αυτό το δίκιο - όπως συνήθως - κωδικοποιείται και σε νόμους


Σ' ό,τι αφορά το πρώτο - και αφορά την υγεία των παιδιών—, συμβαίνει το εξής: Ο άνθρωπος - εκτός απ' όλα τ' άλλα - έχει και ζωική φύση ...Έχει ζωική παθολογία ...Δεν είναι μόνον πνεύμα ...Δεν είναι μόνον Θεός ...Είναι ταυτόχρονα και ζώο, το οποίο νοσεί και μεταφέρει ασθένειες ως φορέας. Κοινά ζώα, όταν περνάνε σύνορα, μπαίνουν σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καραντίνα, για να προστατευτεί το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας στην οποία εισέρχονται ...Καραντίνα υποχρεωτική, εφόσον δεν γίνονται δεκτά ούτε απλά έγγραφα πιστοποίησης της υγείας τους. Τον περασμένο Απρίλιο δικάστηκε στην Αυστραλία η γυναίκα τού Τζόνι Ντεπ, γιατί έβαλε στη χώρα τα σκυλιά της χωρίς να τα υποβάλει στη νόμιμη διαδικασία τής καραντίνας, την οποία επιβάλει ο αυστηρός νόμος τής χώρας ...Μιλάμε για σκυλιά προσεγμένα και με καταγεγραμμένο ιατρικό ιστορικό και όχι για κάποια αδέσποτα.


Γιατί έμπλεξε με τα δικαστήρια της Αυστραλίας; ...Γιατί αυτή η καραντίνα είναι μια πάγια και υποχρεωτική τακτική των πολιτισμένων κρατών ...Γιατί μόνον έτσι προστατεύεται το ζωϊκό κεφάλαιο ενός τόπου από αρρώστιες, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν από ανεξέλεγκτους φορείς ...Το ίδιο, δηλαδή, το οποίο αφορά και τον άνθρωπο ως ζωϊκό είδος. Το ερώτημα λοιπόν προκύπτει μέσα από τη λογική: Πώς είναι δυνατόν να προστατεύεται τόσο αυστηρά το ζωϊκό κεφάλαιο μιας χώρας και να μην προστατεύεται το υπέρτατο κεφάλαιο ενός λαού, που είναι τα παιδιά του; ...Να αφήνεται το μέλλον του λαού χωρίς καμία προστασία; Σε καμία επαφή δεν θα έπρεπε να έρχονται τα παιδιά μεταξύ τους μέχρι να βεβαιωθεί αρμοδίως η υγεία τους μετά από νόμιμη και υποχρεωτική καραντίνα..


..."Μα, τα εμβολιάζουν", λένε οι πονηροί και οι αφελείς. Μα, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο, για να μην νοσήσει ένα παιδί ...Ο εμβολιασμός δεν είναι θεραπεία ...Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση όταν ένα παιδί ήδη νοσεί ...Όταν ήδη είναι φορέας μιας τρομερής αρρώστιας, όπως είναι η ηπατίτιδα ή η φυματίωση. Άρα; ...Άρα μιλάμε για πολύ μεγάλο "κενό ασφάλειας" ...Μιλάμε για πολύ πιθανό κίνδυνο εμφάνισης τέτοιων κρουσμάτων, όταν γνωρίζουμε πως οι συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς είναι άθλιες.


Ποιος λοιπόν είναι αυτός, ο οποίος πήρε μια τόσο επικίνδυνη απόφαση και με ποια εγγύηση; Επειδή έβαλε τα παιδιά σε μια σειρά και τα εμβολίασε σαν τα πρόβατα, έλυσε όλα τα προβλήματα; Είναι ή δεν είναι εγκληματίες όλοι αυτοί στο Υπουργείο Παιδείας; ...Πραγματικοί εγκληματίες, εφόσον, ακόμα κι ένα Ελληνόπουλο να νοσήσει και να πεθάνει από αρρώστια που "μπήκε" στο σχολείο του από ξένο παιδί, υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι' αυτούς, οι οποίοι πήραν τις λάθος - και στην περίπτωση αυτή μοιραίες - αποφάσεις.


Σ' ό,τι αφορά το δεύτερο και αφορά την υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης των παιδιών, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Η "ανάμιξη" των παιδιών με διαφορετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες πάντα επιβαρύνει αυτούς, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δίκιο έχουν οι γονείς, όταν ανησυχούν για την προσφερόμενη εκπαιδευτική υπηρεσία ενός δημόσιου σχολείου. Πώς μπορεί να γίνει αποδοτικό μάθημα σε μια σχολική αίθουσα, όταν τα παιδιά δεν μιλούν την ίδια γλώσσα; Τι μάθημα να γίνει, όταν δεν μπορείς να καταλάβεις αν το προσφυγόπουλο, που σηκώνει το χέρι, θέλει να απαντήσει σε μια ερώτηση ή αν το έπιασε "κόψιμο" και θέλει να πάει στην τουαλέτα; Τι μάθημα μπορεί να γίνει, όταν μέσα σε μια τάξη υπάρχει διαφορά "ταχύτητας" μεταξύ των εκπαιδευομένων;


Όμως, εκτός από εγκληματίες είναι και ρατσιστές... Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Γιατί δεν έγινε καταμερισμός των προσφυγόπουλων και στα ιδιωτικά σχολεία; ...Η "ευαισθησία" τους φτάνει μέχρι τις πόρτες των δημόσιων σχολείων των φτωχών; Έστειλαν κάποια από τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική στο Κολέγιο Αθηνών των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου ή των Καμίνηδων; Έστειλαν κάποια απ' αυτά στη Σχολή Χιλλ τής συντρόφισσας Περιστέρας; Έστειλαν στο Ανατόλια του υπερφίαλου Μπουτάρη; ...Όχι βέβαια ...Δεν περνάει παντού το καλαμπούρι τού "ανθρωπισμού" ...Εκεί υπάρχουν "στεγανά" σε βαθμό συνωμοσίας.


Όλοι αυτοί οι πλούσιοι και εκ του ασφαλούς "ευαίσθητοι" παίρνουν εύκολα τέτοιες "προχωρημένες" αποφάσεις μόνον όταν τα ρίσκα αυτών των αποφάσεων δεν τους αφορούν ...Κατά σύμπτωση όλοι όσοι "πουλάνε" ανθρωπισμό και πολιτισμό στις πλάτες των Ελλήνων στέλνουν τα παιδιά τους σε "κλειστά" και απρόσιτα για τους πρόσφυγες ιδιωτικά σχολεία ...Αυτοί οι εκ του ασφαλούς "ευαίσθητοι"  είναι εκείνοι που επιτέθηκαν σε γονείς, οι οποίοι απλά αγωνιούσαν για την υγεία των παιδιών τους ...Υγεία φυσική και πνευματική, εφόσον υπάρχει συνολική υποβάθμιση της ζωής των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: